Sitronsaus til pasta

26. juli 2019

Fylt pasta med spinat og Ricotta ble toppet med sitronsaus, parmesan og ristede pinjekjerner + litt kruspersille. Sitronsausen ble skikkelig god og frister til snarlig gjentakelse. Det må kanskje nevnes at man bør like smaken av sitron om man skal lage denne sausen.

Sommeren i år tilbringes i Norge, nærmere bestemt på hytta, og i år valgte mannen min å sykle hit. Dette betydde en biltur på 2,5 timer i ensomhet for min del, og på veien oppover ble denne middagen bestemt. Etter en sykkeltur på ca. 7 timer, var det en veldig takknemlig mann som kom fram til dekket bord.

Sitronsausen til to porsjoner ble laget av

  • 1 ss smør
  • 1,5 ts mel
  • Saften fra 1/2 sitron
  • 1 dl kyllingkraft (jeg brukte den fra Jacobs)
  • 1/2 ts sukker
  • 1/2 dl kremfløte
  • Smak til med salt

Smelt smør og rør inn melet. Ha i saften fra sitronen og kyllingkraften. Kok opp under omrøring og bland i resten av ingrediensene. Kok sitronsausen og smak til med saltet.

Topp pastaen med sitronsaus, parmesan, ristede pinjekjerner og litt kruspersille på toppen.

Skulle du få lyst til å bruke sitronen du får til overs til noe godt, kan jeg anbefale denne kjempegode sommerkaken med bringebær og sitronglasur.

Resten av kraften ble helt i isbitposer og lagt i fryseren.

print

Relaterte innlegg

Ingen kommentarer

Legg igjen en kommentar