Saftig gulrotkake

18. mai 2017
Gulrotkake

Saftig gulrotkake måtte det bli her inne på denne bloggen også. Denne vil nok for alltid være favoritten til store og små her i huset.
Jeg har lagd en mindre versjon av kaken min, og denne er bakt i en 15 cm form i diameter. Formen er 7 cm høy, men det er ikke nødvendig at kanten er så høy.

Jeg har bakepapir i bunnen og langs kantene på formen, men om du heller bare ønsker å smøre formen, gjør du det.

Kalkulatoren brukes flittig i bakstavdelingen om dagen, og av og til går det ikke helt etter regnestykket. Kremen er litt for mye, men det er jo noen som også liker det, derfor deler jeg oppskriften som jeg lagde den i dag. Men, om du deler kaken i to og fyller den med krem inni, er det akkurat nok krem.

Kaken er lagd av

  • 1 egg
  • 80 g brun farin
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ss creme fraiche (30 g)
  • 70 g mel
  • 1/2 ts natron
  • 50 g smeltet smør
  • 100 g revet gulrot

Smelt smøret. Riv gulrot.
Pisk egg, brun farin og vaniljesukker lyst og luftig. Ha deretter i creme fraiche, smør, mel og natron om hverandre.
Ha til slutt i de revne gulrøttene.

Stekes midt i ovnen på 180 grader i ca. 30 minutter.

Kremen er lagd av

  • 50 g mykt smør
  • 150 g melis
  • 1 ts vaniljesukker
  • 60 g smøreost naturell (Kavli) (50 g for litt fastere krem)

Pisk smør, melis og vaniljesukkeret først. Deretter pisker du inn osten.
Påføres avkjølt kake.

Gulrotkake

Gulrotkake

print

Relaterte innlegg

Ingen kommentarer

Legg igjen en kommentar