Rødgrøt med bringebær

5. juni 2017
Rødgrøt med bringebær

Rødgrøt med sukker og melk er gode barndomsminner for meg.

Jeg fikk lyst til å prøve å lage dette selv, og valgte å lage grøten med bringebær. Årsaken til mengden sukker nedenfor, er at jeg ønsket å bruke minst mulig sukker, og til en annen gang ville jeg ikke brukt mindre enn dette. 60 g var akkurat nok, men ønsker du en litt søtere grøt, bør du bruke litt mer. Smak deg fram under kokingen.

Rødgrøt med bringebær ble lagd av
  • 200 g bringebærpuré som ble lagd av 300 g bringebær (jeg kjøpte frosne som jeg tinet)
  • 1 dl vann
  • 60 – 100 g sukker (ønsket mengde)
  • 15 g maizena
  • 2 – 3 ss vann for utrøring av maizena

Tin bringebærene. Mos dem med stavmikser og sil dem for å fjerne frøene.
Kok opp puré med vann og sukker. Når det koker har du i maizena utrørt i litt vann og koker i ca. 5 minutter.

Avkjøl. Grøten tykner når den er kald.

Kan serveres med melk og sukker, kremfløte og sukker eller pisket krem (pisket med sukker og vaniljesukker), bringebær, ristede mandelskiver, og kanskje litt sitronmelisse om du har.
På bildene ser du alternativet med stivpisket krem, ristede mandelskiver, bringebær og sitronmelilsse.

Rødgrøt med bringebær

Rødgrøt med bringebær

print

Relaterte innlegg

Ingen kommentarer

Legg igjen en kommentar