Risotto

2. juli 2017
Risotto

Risotto – Italenske smaker er mine favoritter, og det er nok ikke siste gang det vil dukke opp smakfulle retter med disse smakene her inne.

Denne risottoen er veldig enkel – en pestorisotto om du vil.

Risottoen er lagd av

  • 2 store sjalottløk
  • 4 fedd hvitløk
  • 2 ss smør
  • 200 g risottoris (Jeg brukte den økologiske «Carnaroli Extra»)
  • 1 liter vann med grønnsaksfond
  • 2 toppede ts pesto (kjøpt eller hjemmelaget) eller mer om du ønsker – smak deg fram
  • 70 g revet parmesan
  • smak før du ev. har i salt til slutt

Finhakk løk og hvitløk. Stekes blankt i smør. Ha så i risottorisen og stek dette et par minutter.

Vannet has i litt og litt. Det skal kokes inn før du har i mere vann.

Rør inn pesto og parmesan når risottoen er ferdigkokt. Smak deg fram.

Serveres med godt brød og revet parmesan til.

Avkjølt risotto kan også brukes til disse risottolappene.

Risotto

print

Relaterte innlegg

Ingen kommentarer

Legg igjen en kommentar