Pastagrateng

20. mai 2017
Pastagrateng

Pastagrateng med ostesaus og bacon – blir det litt til overs, kan restene brukes i en pastasalat til lunsj eller middag dagen etter.

Denne gratengen har akkurat nok ostesaus. Det kan jo være noen skulle ønske mere saus og mere bacon, og da er det jo bare å lage litt ekstra av dette. Skulle du f.eks. ha litt ekstra kylling til overs etter å ha lagd nudler med kylling til middag, kan også dette has i gratengen. Bruk det du måtte ha og ev. ønsker.
Bytter du ut pastaen med makaroni, har du mac ‘n’ cheese – en ganske så allsidig grateng der altså.

Jeg lagde denne gratengen av

  • 1 pk tørrsaltet bacon
  • 250 g pasta (Girandole Torsades)
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 sjalottløk
  • 1 dl melk
  • 50 g revet parmesan
  • 100 g revet cheddar
  • 100 g creme fraiche
  • 1 ss dijon sennep
  • litt strøbrød blandet med ønsket krydder (jeg brukte basilico) og litt revet parmesan

Del baconet i biter og stek det. Finhakk hvitløk og sjalottløk og stek dette i baconfettet når du er fornøyd med baconet (sprøtt eller mykt).
Kok pastaen al dente.
Kok opp melken, ta kjelen av varmen og rør inn osten (parmesan og cheddar). Når osten har smeltet (i hvert fall litt), røres creme fraiche og dijon inn i oste-melke-blandingen.
Bland kokt pasta, stekt bacon og osteblandingen godt sammen. Smak ev. til med salt eller annet ønsket krydder.

Has i ildfast form, strø over strøbrødet du har blandet med ønsket krydder og litt revet parmesan.

Stekes midt i ovnen på 200 grader i 10 – 15 minutter.

Pastagrateng

Pastagrateng

Pastagrateng

print

Relaterte innlegg

Ingen kommentarer

Legg igjen en kommentar