Pasta med rista mandler

3. februar 2020

Pasta med rista mandler gir en knasende sprø pasta, vel, nesten i hvert fall. Pasta med knas, fikk jeg inspirasjon til etter å ha sett et matprogram med Jamie Oliver. Husker ikke helt alle ingrediensene, men mandler og pasta, det husker jeg.

Dette er av den tørre typen pasta, så om du liker at spaghettien drukner i saus, er denne kanskje ikke for deg. Hos oss er vi delt. Jeg liker den litt tørre utgaven, mens mannen min gjerne ønsker saus på.

Denne retten ble laget av

  • 50 g rista mandler – finhakket med stavmikser – ikke pulverisere, for større biter = mer knas
  • kapers – ønsket mengde – jeg brukte 15 gram
  • Ruccola – ønsket mengde – jeg brukte 65 gram
  • Parmesan – ønsket mengde – revet eller i biter – jeg brukte 50 gram
  • 1 lime – saften
  • olivenolje – ønsket mengde – prøv deg fram
  • salt – smak til når alt er blandet
  • Spaghettini – mengde nok til deg og en du er glad i
  • Vi spiste også pannekysset indrefilet av okse til – veldig rå inni – lag den som du liker den

Rist mandlene i ovnen med skallet på – 180 grader i ca. 10 minutter +, og avkjøl gjerne. Dette kan du gjøre dager i forveien om du vil. Finhakk med stavmikser, men ikke for mye sånn at det blir mandelmel. Da blir det pasta uten knas.

Bland alle ingrediensene.
Skyll ev. saltlaken av kapersen.

Bland dette med ferdigkokt pasta og server med ønsket kjøtt/fisk eller bare som den er.
Smak til med salt.

Tips om det er noen som liker litt mer saus på; Sett gjerne lime og olivenolje på bordet.

Server gjerne med ferskt brød til. Kanskje dette hadde vært noe.

 

print

Relaterte innlegg

Ingen kommentarer

Legg igjen en kommentar