Paprikasaus

22. september 2019

Høsten innledes her på Mat for 2 med denne kjempegode paprikasausen i en av høstens fine farger.
Sausen gjør seg godt til mye, så her overlater jeg til deg å finne en favoritt å servere den til. Vi spiste den til kylling (kanskje ikke så overraskende) og potetmos. Denne frister til gjentakelse.

Sausen er laget av

  • 2 røde paprika
  • 1 ss smør
  • 1/2 terning kyllingkraft (den bløte typen fra Kraft)
  • 1,5 dl kremfløte
  • Litt vann til ønsket konsistens
  • Krydder om ønskelig

Finnhakk paprikaen og fres bitene i smør i noen minutter. Tilsett kraft og fløte og la dette putre litt. Om sausen står eller koker lenge og blir for tykk, kan denne justeres med vann som kokes inn. Bruk bare litt av gangen.
Smak til med ønsket krydder.
I og med at det er salt i kyllingkraften, var jeg forsiktig med dette.
Bruk stavmikser for en fin konsistens på sausen, når denne er ferdigkokt.

Salaten jeg har ved siden av, er en grønn salat med dressing av Creme Fraiche, sennep og litt honning. Denne vil du se fortsettelsen av i neste innlegg.

Annet godt som jeg har brukt paprika til, er denne salsaen.

print

Relaterte innlegg

Ingen kommentarer

Legg igjen en kommentar