Ostekake med blåbær

18. august 2017
Ostekake med blåbær

Ostekake med blåbær ble lagd i forbindelse med elsdstemanns bursdag, da jeg bakte til den store gullmedaljen. Ikke fordi vi skulle være så mange rundt bordet, men fordi det var så mye forskjellig jeg hadde til å prøve/bake.

En av kakene jeg bakte var ostekake med blåbær.

Denne gangen fikk jeg lyst til å prøve en annen måte å steke på. Valget falt på damp, og jeg testet dette ut på denne ostekaken. Resultatet ble jeg veldig fornøyd med.

Kaken ble lagd i en 15 cm form

Jeg lagde blåbærkompott til bruk både i kaken og til å servere ved siden av. I selve kaken brukte jeg 120 g ferdig kompott. Hvor mye du velger å bruke, eller om du vil bake uten blåbær, bestemmer du.

Kompotten ble lagd av

  • 300 g blåbær
  • 100 g sukker
  • 15 g maizena rørt ut i litt vann

Kokes opp. La det koke noen minutter til det tykner.

Bunnen av kaken lages av

  • 100 g digestive
  • 20 g smeltet smør
  • 20 g Philadelphia naturell

Pulveriser kjeksen med stavmikser. Smelt smøret. Kna alle ingrediensene sammen, og trykk deigen ut i en bakepapirkledd form; bunnen og litt oppover kantene.

Bunnen stekes på 180 grader i 10 minutter.

Ostemassen er lagd av

  • 300 g Philadelphia naturell
  • 130 g sukker
  • 2 ts vaniljesukker
  • 200 g creme fraiche lett
  • 1 egg

Pisk Philadelphia, sukker og vaniljesukker godt. Pisk så inn Creme Fraiche. Til slutt piskes egget inn i ostemassen.

Helles oppi den forstekte bunnen. Fordel ønsket mengde blåbærkompott på ostemassen. Stek/damp kaken midt i ovnen på 170 grader i ca. 45 minutter.
Damping: Jeg hadde 1/2 liter vann i langpannen som jeg plasserte nederst i ovnen. Dette var akkurat nok vann til damping i 45 minutter i min ovn.

Kaken skal være dissete når den tas ut av ovnen. Den stivner når den blir kald.

Avkjøles.

Serveres med kompott og flere bær om du skulle ønske det.

Ostekake med blåbær

Ostekake med blåbær

print

Relaterte innlegg

Ingen kommentarer

Legg igjen en kommentar