Mandelkuler

8. mai 2017
Mandelkuler - litt sunnere marsipan

Mandelkuler – Disse mandelkulene lagde jeg som et sunnere alternativ til påskemarsipanen, og de er velkommen hos meg når som helst.

Til ca. 20 mandelkuler brukte jeg

  • 250 g mandler
  • 200 g dadler uten sten
  • 300 g smeltet melkesjokolade

Først ristet jeg mandlene i ovnen på 150 grader i 15 minutter. La mandlene avkjøles. Jeg beholder skallet på.

Kjør mandlene til «mel» med en foodprosessor. Om det er sten i dadlene, fjern disse og ha dadlene i foodprosessoren. Kjør til det er godt og blandet.

Lag kuler av blandingen og sett kaldt, mens du smelter sjokoladen. Dypp kulene i sjokoladen og sett kaldt.
Jeg slapp kulene i sjokoladen, rullet dem litt rundt med et par gafler for å få sjokolade på hele kulen, og så la jeg kulen på et bakepapirkledd stekebrett etter å skrapt av overflødig sjokolade. Jeg bryr meg ikke om at det blir en liten sjokoladefot under kulen. Om du gjør det, kan det lønne seg å legge kulene på en rist og helle sjokolade over dem. Da renner overflødig sjokolade av, men da trenger du mer sjokolade.

Kulene spises som de er, eller pyntes med det du måtte ønske av f.eks. hakkede nøtter, kakestrø, smeltet sjokolade eller noe annet godt.

Disse kulene kan og også brukes som kakepynt.

Jeg liker kulene best når de er romtempererte.

Mandelkuler

print

Relaterte innlegg

Ingen kommentarer

Legg igjen en kommentar