Luftige Horn

15. mai 2017
Luftige horn

Luftige horn – mini eller vanlige, du bestemmer.
Jeg lagde ca. halvparten av deigen jeg har pleid å lage, og da får man enten 8 vanlige horn eller 16 mini. På bildene ser du miniutgaven.

Luftige minihorn ble lagd av

  • 300 g mel
  • 1/2 ss sukker
  • 1/2 ts salt
  • 1/3 pk tørrgjær
  • 1 egg
  • 1,5 dl lunken melk
  • 50 g smleltet smør

Bland alt i bollen til kjøkkenmaskinen og elt i ca. 10 minutter+.

La deigen heve i en time.
Etter en time kjevler du en sirkel og brukere et pizzahjul til deling i ønsket antall. Rull sammen fra ytterkanten og inn mot midten. Legg på et bakepapirkledd stekebrett og etterhev under plast i en time.

Før de skal inn i ovnen, penslet jeg de med egg og hadde på valmuefrø.

Hornene ble stekt på 200 grader i ca. 15 minutter. Følg med på slutten. Alle ovner er forskjellig, så steketiden i din ovn kan være litt kortere eller lengre.

Nytes ferske.

Luftige horn Luftige horn

print

Relaterte innlegg

Ingen kommentarer

Legg igjen en kommentar