Lite sukkerbrød

13. mai 2017
Lite sukkerbrød

Lite sukkerbrød bakt i en bakepapirkledd (både bunn og sider) 15 cm form – lite i diameter, men høyt og fint.
Formen jeg bruker er altså 15 cm i diameter, og 7 cm høy.

Denne oppskriften har jeg kommet fram til etter å ha brukt kalkulator på en kake fra min andre blogg.

Kaken er lagd av

  • 2 egg
  • 90 g sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 50 g siktet mel
  • 25 g siktet potetmel
  • 1/3 ts siktet bakepulver

Pisk egg, sukker og vaniljesukker til stiv eggedosis.
Sikt mel, potetmel og bakepulver sammen.
Når du har ferdig eggedosis, vender du inn litt og litt av melblandingen som du nok en gang sikter, men denne gangen i eggedosisen.
Husk å vende forsiktig. Luften skal ikke slås ut av eggedosisen.

Om du ikke har gjort det enda, dekk bunn og sider med bakepapir før du har i røra. La bakepapiret på siden gå over kantent på formen. Kjekt å være føre var, om kaka skulle vokse seg over kanten.

Stekes midt i ovnen på 170 grader i ca. 35 minutter. Steketiden avhenger av ovnen.

Deles i hvor mange lag du vil ha, dynkes og pyntes etter ønske.

Lite sukkerbrød

print

Relaterte innlegg

Ingen kommentarer

Legg igjen en kommentar