Lettvint lasagne for 2

26. mai 2017
Lasagne for 2

Lettvint lasagne for 2 ble til etter en forespørsel på om jeg kunne lage dette.

Gårsdagens middag til mannen min og meg ble altså lasagne i porsjonsform. Og, jeg har valgt å lage en ganske lettvint variant. Sausen er tatt utgangspunkt i denne tomatsausen vi hadde til pasta her om dagen.
Etter å ha vært på lasagnekurs i Italia, har jeg lært at det må være gulrot og stangselleri i sausen. Det hadde jeg ikke, og siden det var stengt i butikkene i går, falt valget på en lille røde paprikaen jeg hadde liggende.

Ostesausen består bare av kremost tynnet ut med litt melk. Enkelt og greit.

To porsjoner lasagne i former str. 14 x 14 cm er lagd av

 • 150 g stekt karbonadedeig = halvparten av en 400 grams pakke ustekt karbonadedeig
 • 1 boks (400 g) hakkede tomater
 • 2 fedd finhakket hvitløk
 • kapers (mengde etter ønske)
 • 1 liten rød paprika i biter
 • En håndfull frisk basilikum
 • 1 ss sukker
 • 2 ss olivenolje
 • 1 dl vann
 • Smak til med salt
 • 8 plater lasagne uten forkoking eller antall etter behov
 • Ønsket ost til toppen av lasagnen

Stek karbonadedeigen. Jeg brukte halvparten av en 400 grams pakke, og etter å ha stekt denne var det 317 gram igjen. Jeg brukte 150 gram av dette til lasagnen. Resten av karbonadedeigen ble brukt til taco i dag.

Finhakk hvitløk. Skjær paprika i biter.
Ha tomater, hvitløk, kapers, paprika i biter, basilikum, sukker, olivenolje og vannet i en kjele og kok i ca. 15 minutter.

Ostesausen

 • 150 g smøreost – Apetina hvitløk og urter eller annen ønsket ost
 • 0,5 dl melk

Bland godt.

Alt skal fordeles lagvis i formene. Start med lasagneplater, så ostesaus og så tomat-/kjøttsaus. Jeg avsluttet med lasagneplate og så tomat-/kjøttsausen. Antall lag ble som følger: 4 plater, 3 ostesaus og 4 tomat-/kjøttsaus.

Stekes midt i ovnen på 200 grader i ca. 20 minutter.

Lasagne for 2

print

Relaterte innlegg

Ingen kommentarer

Legg igjen en kommentar