Lapskaus

11. mai 2017
Lapskaus

Lapskaus blir bedre og bedre for hver gang den varmes opp. Det er derfor ingen grunn til å lage en liten porsjon når man først er i gang.

Lapskaus ca. 6 porsjoner

  • 800 g renskåret oksekjøtt – høyrygg – i biter
  • 100 g finhakket rødløk (1 stk.)
  • 4 fedd finhakket hvitløk
  • 20 g smør
  • 1 liter vann
  • 450 g gulrot i biter
  • 400 g kålrot i biter
  • 500 g potet i biter
  • Smak til med salt

Skjær kjøttet i biter. Finhakk løk og hvitløk. Stek kjøttet i smøret sammen med løk og hvitløk. Når du har fått stekeskorpe på kjøttet skal dette kokes sammen med løken og hvitløken i vannet i 1,5 timer. Koketiden avhenger av størrelsen på kjøttbitene. Test gjerne etter en times koketid, for å se om det er mørt.
Rens grønnsakene og skjær i biter. Potetbitene bør skylles i vann etter at de er delt.
Etter 1,5 timers koketid has gulrot, kålrot og potet i kjelen. Dette kokes til grønnsakene er møre. Hos meg kokte dette i ytterligere 30 minutter.
Smak til med salt.

Serveres med flatbrød og godt smør til.

Lapskaus Lapskaus

print

Relaterte innlegg

Ingen kommentarer

Legg igjen en kommentar