Kyllingsuppe med smak av karri

21. februar 2021
Kyllingsuppe med karri - Oppskrift Mat for 2 - Inspirert av Tove Holter

På kjøkkenet mitt står det en kyllingkokebok. Den har stått der i over ett år nå, og i uken som gikk bladde jeg litt i den. Jeg lot meg friste av en veldig enkel og smakfull suppe – Kyllingsuppe med smak av karri. Du kan velge å gjøre som meg, og bruke lang tid på suppen, eller du kan få den gjort på 1-2-3 (i hvert fall hvis du sammenligner denne måten å lage den på).

Om jeg ikke har skremt deg bort enda, har du noe godt å se fram til.

Denne suppen er nok til 2 personer – server gjerne med godt brød til.

Kyllingsuppe med smak av karri er laget av

  • 1 liter hjemmelaget kyllingkraft (denne kan byttes ut med vann og kjøpt kyllingfond/-kraft) – se oppskrift nedenfor
  • 1 dl fløte
  • 2 ss maizena utrørt i vann – for fyldigere suppe
  • Salt – smak til
  • Karri – pulver – smak til
  • 1 ss Paprika – pulver
  • Kyllingkjøtt

Kok opp kyllingkraft, fløte og utrørt maizena og la det koke 5 minutter. Smak til med krydder og tilsett kyllingen. Kok i 5-10 minutter til kyllingen er gjennomvarm.

Vi spiste denne toppet med biter av paprika og stangselleri toppet med litt Creme Fraiche og gressløk.
Den kunne også gjort seg godt med noen eplebiter oppi.

Kyllingraften er laget av

  • Kyllingskrog (kjøttet brukes i suppa nevnt ovenfor)
  • 2 gulrøtter i biter
  • 1 stangselleri i biter
  • 2 sjalottløk i biter
  • 1,5 liter vann

Her kan du tilsette de smakene du selv ønsker. Kanskje du har noen rester av grønnsaker du ønsker å bruke opp.

Kok opp. La det deretter koke i 1 time på lav varme og trekke i 2 timer til. Fjern skum underveis.
Sil av alt og bruk bare kraften. Det ble mer kraft enn jeg brukte i suppa. Resten har jeg lagt i fryseren til noe annet godt.
Her kan du fortsette med å la kraften koke mer – redusere den om du ønsker.
Hell i så fall kraften tilbake i en gryte og la koke til mindre mengde – Husk å fjerne skum.

Kyllingsuppe med karri - Oppskrift Mat for 2 - Inspirert av Tove Holter

print

Relaterte innlegg

Ingen kommentarer

Legg igjen en kommentar