Kyllingkjøttboller med sopprisotto – dag 2

3. februar 2019
Kyllingkjøttboller med sopprisotto

Kyllingkjøttboller med sopprisotto – dag 2

Det tok noen dager før jeg fikk laget en ny rett med disse kjøttbollene. Det var rett og slett fordi vi syntes at kjøttbollene med den enkle tomatsausen var så god at vi tok en repetisjon av dag 1; Kyllingkjøttboller med enkel tomatsaus.

Selv om jeg kan foreslå å bruke dag 2 også som dag 1, velger jeg å gi dere enda et alternativ; En veldig god sopprisotto sammen med kjøttbollene. Dette er selvfølgelig om du har igjen av kjøttbollene dagen i forveien. Risottoen er god som den er, så det er jo ikke krise (for noen) om den blir uten kjøtt.

Jeg opplever alltid at jeg må bruke mye mere vann til risottoen enn det som står på pakken. Det kan selvfølgelig skyldes at jeg koker den mer eller noe i den retning. Oppskriften nedenfor er sånn vi liker den.

Sopprisottoen er laget av
  • 50 g stangselleri i små biter
  • 4 stk aromasopp i små biter
  • 2 ss olivenolje
  • 1,5 dl risottoris
  • 6,5 dl vann (dette er mer enn det som står på pakken jeg brukte)
  • 1 buljong (jeg brukte fond «beef» fra Knorr)
  • 50 g revet parmesan + litt til toppen ved servering
  • erter til toppen

Skjær stangselleri og aromasopp i småbiter. Stek dette i litt olivenolje i noen minutter. Ha så i risottorisen og stek dette et par minutter. Vannet has i litt og litt. Det skal kokes inn før du har i mere vann.

Rør inn parmesan når risottoen er ferdigkokt. Smak deg fram med ev. salt og pepper.

Vi spiste dette med erter og parmesan.

Kyllingkjøttboller med sopprisotto

print

Relaterte innlegg

Ingen kommentarer

Legg igjen en kommentar