Kylling- og ingefærsuppe

21. august 2017
Kylling- og ingefærsuppe

Kylling- og ingefærsuppe ble etterlyst av minstemann fordi han er forkjølet. Han ville ha noe som fikk fortgang i det å bli frisk.
Da han og jeg er alene til middag i dag, så jeg mitt snitt i å lage noe for 2.

Suppa er lagd med ingefærøl, og det er mye smak i den. Ingefærølet kan byttes ut med vann om du heller skulle ønske det.

Kylling- og ingefærsuppe for 2 er lagd av

  • 2 kyllingfileter i biter – stekes for seg
  • 2 sjalottløk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 ss frisk ingefær (10 g)
  • 1 rød chili med frø (15 g)
  • 1 ss smør til steking
  • 2 gulrøtter i biter
  • 40 g spinat
  • 1 potte koriander hakket (spar noen til serveringen)
  • 2 dl kremfløte (eller kokosmelk om du skulle ønske det)
  • 1 dl vann
  • 1 flaske ingefærøl med alkohol, 3,3 dl (jeg brukte Ginger Joe)
  • kyllingfond
  • 1 eple i biter
  • Smak til med salt.

Finhakk sjalottløk, hvitløk, ingefær og chili med stavmikser. Stek dette i smør i noen minutter.
Ha i gulrotbiter, spinat, koriander, kremfløte, vann, ingefærøl og kyllingfond, og la dette koke i 10 minutter. Ha i eplebitene etter 10 minutter og la koke i 5 minutter til.

Tilsett de ferdigstekte kyllingbitene.

Serveres f.eks. med korianderblader, cashew nøtter og godt brød (kjøpt eller hjemmebakt) til.

Kylling- og ingefærsuppe Kylling- og ingefærsuppe

print

Relaterte innlegg

Ingen kommentarer

Legg igjen en kommentar