Forrett med røkt laks

15. januar 2020

Øvelse gjør mester, er det noe som heter. Jeg har prøvd meg på en forrett med røkt laks som jeg har tenkt på helt siden vi fikk den servert for et par år siden på Kiel-ferga.
Det var lurt av meg å prøve denne ut på forhånd, for nå vet jeg akkurat hvor jeg må gjøre endringer.

I denne forretten med røkt laks har jeg brukt

  • kokte perlepoteter delt i 2 – grunnmuren
  • 2 (rista i vaffeljernet) og tynne skiver av grovt speltbrød – Inspirasjonskilden hadde brukt rugbrød
  • røkt laks
  • hurtigsylta rødløk og agurk
  • salat
  • reddik
  • dekorsaus av erter
  • granateple
  • gressløk
  • persilledusk
  • Salatblad – Crispi
  • sennepssaus

Følgende endringer ble notert;

  • Jeg kommer bare til å bruke 1 skive brød, og denne må være mye tynnere og sprøere (konsistens kjeks) enn første utgaven.
  • Jeg skal lage en saus/dressing som potetene skal ligge på. Mulig jeg bare lager mer av ertesausen til det. Får se. Hvis ikke, kan jeg kanskje bruke denne hjemmelagde sennepsdressingen.
    Altså = nederste brødskive byttes ut med en smakfull saus/dressing.

Monteringsanvisning nedenfra og oppover, etter hvordan jeg kommer til å servere denne (ikke ut fra første forsøk som du ser på bildet)

  • Saus eller smakfull dressing
  • Salatblad
  • Ertesaus/mos til pynt på tallerken
  • Kokte perlepoteter – halve for stødig grunnmur
  • rista brødskive – spelt eller rug – må være veldig tynn og sprø
  • røkt laks
  • hurtigsylta agurk og rødløk
  • sennepsdressing
  • persilledusk
  • gressløk
  • granateple
  • reddik

Dette kan du dandere til som du selv ønsker. Hva du bruker og hva du dropper/bytter ut av det jeg har brukt, overlater jeg til deg å bestemme. Dette er til din inspirasjon.

Hurtigsylta agurk og rødløk

Inspirasjonen til disse er hentet fra Idéfull, hvor jeg lagde syltet squash.

  • 1/2 agurk i tynne skiver – lang eller kortsiden bestemmer du
  • 1 rødløk i tynne skiver
  • 2,5 dl sukker
  • 1,5 dl eddik 7%

Kok opp sukker og eddik. La koke til sukkeret er oppløst. Ta kjelen av varmen og la agurk- og rødløkskiver trekke.
OBS! Dette tar ikke mange minuttene, så følg med.

Ertene
  • Frosne selskapserter – brukte disse pga den fine grønnfargen
  • Litt fløte
  • Salt – smak til

Kok opp ertene. Mos disse med ønsket mengde fløte til ønsket konsistens for ønsket bruk. Smak til med salt.

print

Relaterte innlegg

Ingen kommentarer

Legg igjen en kommentar