Formkake med bringebær og sitronglasur

14. mai 2017
Formkake med bringebær og sitronglasur

Formkake med bringebær – bringebærene samlet seg på bunnen i stedet for å være der jeg fordelte dem før jeg satte kaka i ovnen. Jeg har tidligere lest at om man vender bær i mel før de legges i røra, skal de ikke synke til bunns, men dette har jeg ikke prøvd selv enda.
Når det er sagt, synes ikke jeg dette gjorde noe.

Formen jeg brukte til denne kaken er 8 x 17 cm innvedig i bunnen og 10,5 x 20 cm innvendig på toppen = en liten brødform.
Smør den godt eller kle den med bakepapir for lettere å få kaken ut av formen.

Denne gode og saftige formkaken er lagd av

  • 2 egg
  • 80 g brun farin
  • 1 ts vaniljesukker
  • 0,5 dl kefir
  • 50 g smeltet smør
  • 100 g mel
  • 1/2 ts bakepulver
  • 1/2 ts natron
  • 100 g frosne bringebær

Smelt smøret.
Pisk lys og luftig eggedosis av egg, brun farin og vaniljesukker. Tilsett kefir, smeltet smør og det tørre (mel, bakepulver og natron) om hverandre.
Hell røra i formen og fordel bringebærene oppi.

Stekes på 170 grader i 40 minutter. Husk at steketiden er forskjellig i min og din ovn.

Ferdigstekt kake er toppet med sironglasur lagd av

  • melis
  • presset sitronsaft

Det kan være lurt å starte med litt av hver av delene og smake deg fram.

Jeg tenkte ikke lenger enn nesa rakk, og skvisa 0,5 dl sitronsaft. Jeg endte dermed opp med å måtte bruke 300 g melis før jeg ble fornøyd med konsistensen. Anbefaler derfor å starte i det små.

Jeg toppet kaken med friske bringebær og ristede mandelflak.

Formkake med bringebær og sitronglasur

Formkake med bringebær og sitronglasur

Formkake med bringebær og sitronglasur

print

Relaterte innlegg

Ingen kommentarer

Legg igjen en kommentar