Fiskesuppe

10. mai 2017
Fiskesuppe

Fiskesuppe er for oss en like god fredagsmiddag som fredagstacoen, og når gutta ikke er hjemme tillater vi oss å bytte ut den faste middagen. Denne suppa ble spist med luftige småbrød og godt smør til.

Fiskesuppe nok til 4 porsjoner ble lagd av

  • 5 fedd finhakket hvitløk
  • 1 finhakket gul løk (160 g)
  • 1 finhakket fennikel (120 g)
  • 3 ss smør
  • 1 dl hvitvin
  • 5 dl vann
  • 2 stk fiskebuljongterninger
  • 2 dl fløte
  • 1 boks creme fraiche
  • 1 ss maizena utrørt i litt vann om du ønsker tykkere suppe
  • 100 g frosne erter (kan godt være tinet)
  • 400 g laks i biter
  • Avocado i biter – ønsket mengde
  • Gressløk
  • Ev. fetaost i terninger

Jeg finhakket hvitløk, gul løk og fennikel med stavmikseren. Deretter stekte jeg dette noen minutter i smør til det ble blankt og mykere. Deretter hadde jeg dette i en kjele sammen med hvitvin, vann, fiskebuljong, fløte og creme fraiche. Jeg lot dette koke i 10 minutter før jeg hadde i erter. Deretter lot jeg dette koke i 5 minutter.

Mens suppa kokte, stekte jeg laksen og avocadoen hver for seg. Avocadoen trenger litt smør/olje i stekepanna.

Fiskesuppe

print

Relaterte innlegg

Ingen kommentarer

Legg igjen en kommentar