Chilipoteter – Stekt potetmos

16. april 2020
Stekt potetmos - chilipoteter - oppskrift Mat for 2 - inspirert av Tove Holter

Jeg så på vegetarmat med Jamie Oliver her om dagen, og jeg lot meg friste av hans potetboller. At det skulle ta mye lengre tid å lage disse chilipotetene enn det virket som om han brukte, ble jeg litt overrasket over. Uansett, de ble gode nok til at de fristet til gjentakelse.

Disse kan du tilsette de smakene du ønsker selv, og kanskje de også blir gode med litt kokte grønnsaker i. Den som prøver får se.

Potetkulene/-ballene er laget av

  • 1/2 løk – finhakket
  • 3 fedd hvitløk – finhakket
  • chilipulver (hadde brukt frisk chili om jeg hadde hatt det)
  • litt smør
  • Potetmos av 500 g kokte poteter (du velger mengde selv)
  • salt

Stek løk, hvitløk og chilipulveret i litt smør. Stekes til blankt og mykt, kanskje gjerne litt på kanten til brunes.

Mos kokte poteter og ha dette i stekepannen sammen med litt salt. Bland alt godt og la potetmassen ligge i stekepannen til den får litt stekeskorpe stek, vend, stek, vend, stek, rør, stek osv… Poenget er at mye av potetmosen skal bli sprøstekt. Når du føler at du er klar for det, form mosen til boller/kuler fortsatt i stekepanna, og fortsett stekingen. I stekingens finalerunde, hadde jeg litt smør i stekepanna.

Serveres som tilbehør eller nytes som hovedrett med salat eller kanskje gjerne alene bare med litt dressing til. Potet kan brukes til «alt»!

Stekt potetmos - chilipoteter - oppskrift Mat for 2 - inspirert av Tove Holter

print

Relaterte innlegg

Ingen kommentarer

Legg igjen en kommentar