Chili con carne – dag 1

14. mai 2017
Chili con carne - dag 1

Chili con carne – dag 1…

Planen med denne bloggen er å lage mat i mindre skala = mat for 2. Noen ganger, når man tar seg tid til å lage gryter som man bruker litt tid på (først kutte, så koke), kan det lønne seg å lage litt mer enn bare til to porsjoner en dag, derfor en dag 1 og dag 2 variant.

Denne chili con carne spises f.eks. som taco, til ris eller annet på dag en, og på dag to kan den f.eks. spises som en sloppy chili (inni et burgerbrød) som her.

Gryten for både dag 1 og dag 2 er lagd av

  • 400 g karbonadedeig
  • 1 rød chili med frø (er du redd for at det blir for sterkt, tar du uten frø)
  • 1 rødløk
  • 3 fedd hvitløk
  • smør til steking
  • 1 ts røkt paprika
  • 1 ts tørket oregano
  • 1 ts spisskummen
  • 2 bokser hakkede tomater (1200 g)
  • saft fra 1/2 lime
  • 1,5 gulrøtter, revne
  • 1 rød paprika, i biter (små biter = kortere koketid)
  • 1 ss sukker
  • 1 boks kidneybønner (jeg brukte den fra go green)
  • salt (smakes til på slutten av koketiden)
  • cayennepepper (smakes til på slutten av koketiden)
  • 1,5 dl vann som ble tilsatt underveis i kokingen

Stek karbonadedeigen.
Hakk chili, rødløk og hvitløk og fres dette i litt smør sammen med røkt paprika, oregano og spisskummen.
Etter noen minutters fresing (til løk er blank), has dette sammen med tomatene, limesaft, revne gulrøtter, sukker og paprikabiter i gryta.
Ha deretter den ferdigstekte karbonadedeigen oppi gryta.
Jeg kokte dette opp og lot det småkoke 20 minutter før jeg tilsatte bønnene og smakte til med krydder (cayennepepper og salt), før jeg lot dette småkoke i 10 minutter til.

Jeg har også lagd en kjøttfri variant, som du finner her.

Chili con carne - dag 1

print

Relaterte innlegg

Ingen kommentarer

Legg igjen en kommentar